Malatya Haberim
  • Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Balon Tenis Kortu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Heyecanı Yaşanıyor
  • Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
    Çınar, Yeşiltepe’deki Aile Danışmanlık ve Spor Merkezini İnceledi
  • Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
    Çınar, Gündüzbey Şehit Levent Coşkun İlk Ve Ortaokuluna Spor Malzemesi Desteğinde Bulundu
  • Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
    Orduzu Gençlik Ve Spor Kompleksi Uluslararası Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak
  • Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
    Yeşilyurt Belediyesi Futbol Kursu, Kitap Okuma Etkinliğiyle Daha Cazip Hale Geldi
  • Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
    Yapımcı Öndeş, Yeni Malatyaspor’da Yönetime Aday
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kick-Boks Takımının Şampiyon Sporcularını Ağırladı
  • Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
    Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulübünün Şampiyon Kick-Bokscularını Makamında Ağırladı
  • Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
    Yeni Malatyaspor’a Moral Ziyareti
  • Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
    Büyükşehir Belediyespor Voleybol Ve Basketbolda Kazandı
Malatya Haberim
Fırat Edaş Saha Ekibine Güvenli Sürüş Eğitimi
Fırat Edaş Saha Ekibine Güvenli Sürüş Eğitimi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşık 2...

Gezer, Resmi Adaylık Başvurusunu Yaptı
Gezer, Resmi Adaylık Başvurusunu Yaptı

31 Mart yerel seçimleri öncesi...

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Dördüncü Birleşimi Yapıldı
Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Dördüncü Birleşimi Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı...

Karakuş: Malatya İçin Ekibimiz Hazır
Karakuş: Malatya İçin Ekibimiz Hazır

Cumhuriyet Halk Partisinin 31 Mart...

Gezer’den ‘Bindiğin Kadar Öde’ Projesi
Gezer’den ‘Bindiğin Kadar Öde’ Projesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye...

Sadıkoğlu’ndan Adaylık Açıklaması
Sadıkoğlu’ndan Adaylık Açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası...

Yeşilyurt’lu Kadınlar, Geleneksel Halı Dokumacılığını Yaşatıyorlar
Yeşilyurt’lu Kadınlar, Geleneksel Halı Dokumacılığını Yaşatıyorlar

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesinde...

Başkan Adayı Gezer Kışla Caddesi Esnafının Sorununu Dile Getirdi
Başkan Adayı Gezer Kışla Caddesi Esnafının Sorununu Dile Getirdi

Asrın felaketi sonrası yıkımın büyük...

Oruç ile İlgili bilgiler
Oruç ile İlgili bilgiler

Kuymetli okurlarım bu yazımızda da...

İftira Ne Demektir
İftira Ne Demektir

İftira, suçsuz bir insanı hata...

Şirr Köşesi
Şirr Köşesi

KATRAN GECELER Hayır, gece olmasın...

Sahur ve Seher vaktinin önemi
Sahur ve Seher vaktinin önemi

Değerli okurlarım bu yazımızda birkaç...

Kadir Gecesi
Kadir Gecesi

Kıymetli okurlarım,Leylei kadir,Kadir suresinde görüldüğü...

Bayram ve önemi
Bayram ve önemi

Değerli ve çok kıymetli okurlarım.Rabbim...

Zekat ve Fitre
Zekat ve Fitre

Değerli okuyucularım Zekât, Din-i Mübin-i...

EY KORONAViRÜS
EY KORONAViRÜS

Çinliler bu belayı sardı başımıza...

Şiir Köşesi
Şiir Köşesi

BEN BENDE DEĞİLİM Beni bende...

ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ
ÖLÜMÜ ÇOK HATIRLAYINIZ

Değerli Okuyucularım ! Sizlere bu...

Malatya Haberim
CUMHURBAŞKANI BM GÜNDEMİNE KKTC’NİN TANINMASI KONUSUNU GETİRMELİYDİ
CUMHURBAŞKANI BM GÜNDEMİNE KKTC’NİN TANINMASI KONUSUNU GETİRMELİYDİ
Spread the loveVatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 21.09.2021 Salı günü Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında, Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gürkan Demir’in sorularını...
23 Eylül 2021 23:41
Font1 Font2 Font3 Font4
Spread the love

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 21.09.2021 Salı günü Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında, Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Gürkan Demir’in sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda KKTC ile iligili yaptığı konuşma için,“Çok zayıf ve eksik bir konuşma. Cumhurbaşkanı, ‘ben BM’nin gündemine KKTC’nin tanınması konusunu getiriyorum’ demeliydi.”dedi.

Perinçek, “Kıbrıs Türk halkı, Kuzey Kıbrıs Türk halkı bunlar doğru değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ya da Kuzey Kıbrıs Türk Devleti doğru olan. KKTC diye orda bir devlet var halk değil, devlet. Cumhurbaşkanımız, BM’nin gündemine KKTC’nin tanınmasını getiriyorum demeliydi. KKTC’nin Türkiye ve dünya açısından önemin anlamayan veya anlamaktan korkan bir konuşma. Kırım konusunda Rusya’ya karşı bu kadar cesursun ama KKTC konusunda Türkiye’yi savunmak için hiçbir cesaret yok. Cumhurbaşkanımız Filistin’i gündeme getiriyor ama KKTC demiyor bu olmaz.” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı , “Bu konuşmayla Sayın Cumhurbaşkanı’nın yönettiği hükümet, Türkiye’nin girdiği bu ekonomik dar boğazdan çıkışını sağlayamaz, fiyatlar artar ve üretim ekonomisini kuramaz. Çünkü üretim ekonomisinin biz bölge ülkeleriyle esaslı beraberlik oluşturmadan Türkiye bu ekonomik darboğazdan çıkamaz. Sayın Erdoğan bunu yapmaya da talip değil  ve bunu yapma iradesi, kararı ifade etmiyor, böyle yönelişleri yok. Bunu Vatan Partisi yapacak.”ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE AFGANİSTAN’I TANIYAN İLK ÜLKE OLMALI”

Türkiye’nin Afganistan’ı tanıyan ilk ülke olması gerektiğini söyleyen Perinçek, “Afganistan’la ilgili hala bekliyoruz diyor Sayın Cumhurbaşkanımız, halbuki Türkiye Afganistan’ı tanıyan ilk ülke olmalı. Afganistan’da kurulan yeni devleti tanıyacağız ve biz örnek olacağız, bu devleti ülke bölgeleri olarak destekleyelim. Bu ülkenin ekonomisinin gelişmesi, çağdaşlaşması, özgürlük ve demokrasi inşa etmesi konusunda biz yardımcı olmaya hazırız, dayanışmaya hazırız. Yeniden Asya girişiminde de kararlı bir tavırdan çok, Asya ile Avrupa’yı birleştiren ortada formüller ifade ediliyor. Halbuki Yeniden Asya Çağı var. Sayın Cumhurbaşkanımız, geçen seneki Birleşmiş Milletler konuşmasında, ‘Asya’dan yeni bir ekonomi yükseliyor. Dünyanın geleceği Asya’dadır ve biz de o Asya içinde konumlanıyoruz, bizi bu konuda kimse engelleyemez’ diye çok net mesajlar vermişti. Ama bu son tutum Türkiye’nin içine girdiği zorluklarla, ekonomik meselelerle bağdaşmıyor.”dedi.

 

AVRUPA İÇİNDEKİ AMERİKA YARGILAMASI

Turkey Tribunal adıyla kurulacak sözde mahkeme ile ilgili konuşan Perinçek, “Bu mahkemedeki tanıklar FETÖ’cüler, PKK’lılar. Bu mahkeme, Türkiye düşmanlarını tanık olarak getirip Türkiye’yi hedef alan ve sözüm ona insan hakları üzerinden, FETÖ’yü ve PKK’yı savunma Mahkemesi, Türkiye’yi de mahkûm etme mahkemesidir. Turkey Tribunal, Miloşeviçleri yargılayan mahkeme değil de ondan sonraki basamak. Mahkeme olduğuna göre hüküm olacak, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde açılacak bir ceza davasının gerekçesi, iddianamesi olarak kullanılacak  Turkey Tribunal’ın verdiği hüküm. Bu gerçekleşirse bir süre sonra, Yugoslavya eski Cumhurbaşkanı Miloşeviç gibi Tayyip Erdoğan da Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak güya yargılanacak. Ben işin oralara kadar gelebileceğini, Türkiye’ye karşı bu kadar ciddi bir girişimin altından kalkabileceklerini sanmıyorum ama sonuç itibariyle bu kurumlar böyle uydurma kurumlar değil. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin eski hakimleri var yargı kürsüsünde. Avrupa’nın büyük sermayesi, tekelleri, Avrupa devletleri, Türkiye’ye karşı tamamen düşmanca bir süreç başlatıyor.”dedi.

Turkey Tribunal hamlesinin Avrupa içindeki Amerikancılarından geldiğini söyleyen Perinçek, “Avrupa’nın içinde Amerika, her ülkede var. Alman Devleti içinde de,  Fransız devleti içinde de var. Bunlar NATO ülkeleri, silahlı güç olarak da var ve devlet işinde de var. Bunlar aralarında da toplanıp, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi artıklarını ile Avrupa Konseyi’nde yüksek düzeyde bulunmuşları katarak bir mahkeme heyeti oluşturmuşlar ve Türkiye’yi de sanık sandalyesine oturtup yargılamaya kalkıyorlar bu Avrupa içindeki Amerika’nın yargılaması.”diye konuştu.

 

SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ PKK’YI BİTİRİR

Türkiye hükümetinin bugünkü Suriye politikasının yanlış olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Doğu Akdeniz’deki tehdide karşı beraber olmaya, işbirliği yapmaya hazır bir komşumuz var. Doğu Akdeniz’deki mücadelede iç cepheyi de kuvvetlendirmemiz lazım. Suriye ile işbirliği yaptığımız zaman iç cephede PKK’yı bitiririz.”dedi.

 

“ŞİÖ ÜYELİĞİ BİR TEK VATAN PARTİSİ PROGRAMINDA VAR”

İran’ın Şanghay İşbirliği Örgütü’ne(ŞİÖ) üye olmasıyla ilgili konuşan Perinçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin de üye olmasına dikkat çekerek “ İran İslam Cumhuriyeti Başkanı Sayın Reisi iki gün önce Şanghay İş Birliği Örgütü’ne temelli asil üye olduk dedi. Şimdi ŞİÖ Türkiye’nin sınırına geldi ve bu kadar parti içerisinden ŞİÖ üyeliği meselesi bir tek Vatan Partisi programında var. ŞİÖ’de, Çin, Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan var yine kapısında aday üye olarak Azerbaycan var. Pakistan da asil oldu İran’la beraber. Türk Cumhuriyetleri de orda buluşuyor ve birleşiyor. Eğer Türk milliyetçisiysen hatta sınırların ötesinde bir milliyetçiliğin varsa Türkiye’nin şu anda ŞİÖ’ye üye olması lazım. ŞİÖ hem terör örgütlerine karşı hem de dış tehditlere karşı bizim açımızdan büyük bir güvence ve ekonomik gelişme açısından da fevkalade önemli.”diye konuştu.

 

“CHP PKK’NIN FETÖ’NÜN YANINDA, HDP KAPATILMAMASI İÇİN ÇABA İÇERİSİNDE”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın Mavi Vatan açıklamalarına ilişkin ise, “Cumhuriyet Halk Partisinin bu açıklamaları Yunanistan da seçime girecek bir fanatik, yobaz, sözde Yunan milliyetçisi partinin yapabileceği açıklamalar. Türkiye partisinin yapabileceği açıklamalar değil. Faik Öztrak, bu açıklama bizim Kemal Kılıçdaroğlu’nun cemaatlere olan görüşleri içerisinde olan bir açıklamadır dedi. Yani Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki ‘Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan’da biz emperyalistlerin yanındayız. Türkiye burada saldırgan, Türkiye burada yayılmacı ve kendi milli egemenliğinin ötesinde sınırlar belirliyor. Bunun için Mavi Vatan söylemine karşıyız’ diyor. Emperyalizme açık işbirliği sunuyor  ve ben senin hizmetindeyim diyor. Türkiye’nin egemenliğine bağımsızlığına, Türk vatanına karşıyım diyor.

Mavi Vatan’a düşmanca tavır, Cumhuriyet Halk Partisinin artık Türk Milletinden koptuğunu ve bütün ümidini Akdeniz üzerinden Amerika Birleşik Devletlerine, Yunanistan’a, İsrail’e bağladığını gösteren çok üzücü bir tablo. Bütün dış politikasında PKK’nın, FETÖ’nün yanında, HDP’nin kapatılmaması için büyük bir çaba içerisinde ve Biden beni istediğim makamlara, mevkilere, konumlara getirir tayin eder seçer diyor CHP. CHP içerisinde etkin ve alternatif tavır almıyorlar mızmız bir tavırları var gümbür gümbür bir Atatürk Devrimcisi CHP’li tavrı almıyorlar.”ifadelerini kullandı.

 

“104 EMEKLİ AMİRAL BİDEN PROJESİNDE ROL ALDILAR”

CHP’li Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan’ı reddeden açıklamalarına 104 Emekli Amiral’in tepki vermemesini değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı, “Onlar da Biden’ın projesinde rol aldılar. Biden’ın Rand Corporation’da 260 sayfa da açıkladığı bir proje vardı: Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, FETÖ ve PKK’yı bir araya getirerek Tayyip Erdoğan’ı yıkma projesi. Büyükelçiler’de bu proje içerisinde tavır aldılar. Montrö’ye kimsenin itiraz ettiği yokken, kalktılar uydurma gerekçelerle bir bildiri açıkladılar. Bildiri baştan sona Atlantik kokuyor, zaten bildiriyi tezgahlayanlar da hepimizin bildiği gibi Global İlişkiler Forumu. Amerika’n derin devletine bağlı bir forumdu. O bildiri, Koç Vakfı, Koç Üniversitesi buralarda hazırlandı ve sonralar da birbirleriyle haberleşmelerinde  biz burada Montrö’yü kullandık diye de açıkça mesajları var, NATO’yu kullandık, bizim asıl amacımız başka diye. Amerika güdümlü amaçlarını ortaya koydular ve Cihat Yaycı gibi bazı amirallerimiz de o bildiriye imza atmadılar.”diye konuştu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa